Iako je tekstilna industrija u Hrvatskoj dodatno pogođena aktualnom globalnom recesijom, čini se da straha za požešku Orljavu i njemačke partnere iz tvrtke Olymp nema.
U drugom dijelu 2009. godine obilježeno je četrdeset godina dobre poslovne suradnje, te su tom prilikom predstavnici firme Olymp predvođeni vlasnicima Eberhardom i Markom Beznerom istaknuli da će se uspješna suradnja nastaviti i dalje. Požeška firma Orljava godišnje proizvede za tvrtku Olymp gotovo polovinu od ukupne godišnje proizvodnje košulja. Olymp je firma koja u Njemačkoj zapošljava 390 radnika, a u cijelom svijetu za njih u proizvodnim pogonima radi oko 3.000 ljudi. Ta je tvrtka u 2008. godini ostvarila ukupan promet od 109,4 milijuna eura, te proizvela 6,7 milijuna košulja.
Posebno ističemo govor gospodina E.Beznera za vrijeme posjete firmi Orljava: “Svjetska recesija tvrtku Olymp gotovo da i nije dotaknula jer imamo proizvod koji je jako dobro prilagođen potrebama tržišta. Što se tiče kvalitete i cijene, odnos je dobro izbalansiran i za sada nemamo problema i nismo osjetili poteškoće u svom radu. Još prije 40 godina kada smo odlučili krenuti u suradnju sa drugim tvrtkama odlučili smo se za Orljavu. Zajedno smo se razvijali i učili što se vidi po suradnji i po kvalitetnim proizvodima. U svakom slučaju ima mjesta i za razvijanje novih oblika suradnje no to prije svega ovisi i o svjetskoj situaciji na tržištu”.
Za Orljavine proizvode nema problema ni kada je domaće tržište u pitanju. Zahvaljujući ulaganjima u proizvodnju i opremu, te visokoj kvaliteti muških košulja, Orljava i nadalje očekuje dobre poslovne rezultate.